Mrt

İnancın, fedakârlığın ve azmin sembolü olan bu muazzam zaferin yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize Cenab-ı Hakk'tan rahmet diliyor; saygıyla, minnetle anıyoruz.

Mrt

Türk Milletinin Kurtuluş Savaşında verdiği şanlı mücadelenin anlatıldığı, her dizesinde yüreğinde olan inancın, imanın, hürriyetinden hiçbir şekilde taviz vermeyen, cesaretiyle tüm Dünyaya karşı durabilecek güçte ve kararlılıkta olan milletimizin anlatıldığı İstiklal Marşımız, milletimize her daim ışık olmaya devam etmektedir.

İstiklal Marşı; Türk Milleti'nin hürriyet ve bağımsızlığından ödün vermeyeceğinin tescili, tarihten silinmek istenen bir milletin birlik olup hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesini kazandığını anlatan tarihi bir belgedir.

Mrt

Selçuklu Özel Eğitim Meslek Okulu ortağı olduğu Hırvatistan koordinatörlüğünde yürütülen normal ve özel eğitim öğrencilerinin hayatta kalma becerilerini geliştirmeyi amaçlayan I WILL SURVİVE! KA201 Erasmus Projesi kapsamında Konya ya gelen misafirlerini ağırladı. Geçtiğimiz hafta içinde  Hırvatistan, Slovakya, Litvanya, Romanya, Malta ve Türkiye- İskenderun'dan ekipler çalışmalara katıldı. İtalya ortağı ise yapılan çalışmalara online olarak katıldı. Konya da gerçekleşen toplantılarda proje çalışmaları değerlendirildi. Proje sonunda engelli öğrenciler ve normal öğrenciler için hazırlanacak olan "Doğal Afetler ve Korunma Yolları" kılavuz kitap, video ve öğretim materyalleri hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Ecdad Parkı na gezi düzenlenerek deprem ve doğal afetler sırasında belirlenen toplanma yeri ve işaret levhaları incelendi. Konya Bilim Merkezi ziyaret edilerek Bilim Merkezinde bulunan Doğal Afetler bölümü incelendi. Deprem, sel, fırtına, yangın ve diğer silülasyon araçları incelenerek, kullanımları hakkında yetkililerden bilgi alındı. Okul yetkilileri yaptığı açıklamada bu projede özellikle engelli öğrencilerin doğal afetler ve doğal afetlerden korunma yolları ile ilgili çalışmalar yapıldığını belirtti.

Ekm

I Will Survive! KA201 Erasmus Projesi Kapsamında öğrencilerimize yönelik yaygınlaştırma çalışması yapıldı.

Mrt

Okulumuz Erasmus projelerindeki başarılarını eTwinning projelerinde de devam ederek eTwinning Okulu olmaya hak kazandı.

Mrt

Görsel Sanatlar atölyemiz okulumuz öğretmeni M. Ali Tiryaki tarafından yenilendi. Maddi destek sağlayan Emine AYCAN öğretmenimize teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzun koordinatörü olduğu Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen  Sky is the limit-SENART projesi ortak toplantısı yapıldı.

Ekm

"Sıfır Atık"; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedeftir.

Bu hedefler doğrultusunda okulumuz öğrencileri ve tüm çalışanları ile birlikte geri dönüşüm faaliyetlerini desteklemek adına malzemelerimizi temin ederek bu oluşuma katkıda bulunmak istiyoruz.