Mrt

Okulumuzun ortağı olduğu 2020-1-HR01-KA201-077665" "I WILL SURVIVE! " ERASMUS+ KA201  PROJESİ TPM TOPLANTISI İtalya'nın Ancona kentinde 9-10 Mart 2023 tarihlerinde gerçekleştirildi. Toplantıya ev sahibi İtalya'nın yanı sıra Proje Koordinatörü Hırvatistan Slovakya Litvanya Romanya Malta ortaklara katıldı

Ara

1-31 Aralık 2022 tarihleri arasında okulumuz Rehber öğretmenleri Süleyman ATEŞ ve Eyup ERGÜN tarafından velilerimize yönelik aile okulu eğitimi yapılmıştır. Katılım sağlayan velilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından "Ecdadın İzinde" sloganıyla düzenlenen gezi programıyla okulumuz Selçuklu Özel Eğitim Meslek Okulu,öğrencilerin ecdat mirası tarihi eserleri yakından görmeleri ve tarihi değerleri yerinde öğrenmeleri ve gezi etkinliği düzenlenmiştir. Geziye katılan Öğretmen, Öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.

Ara

THE POWER OF ART IN SPECIAL EDUCATION(Özel Eğitimde Sanatın Gücü) eTwinning  Projesine Selçuklu Özel Eğitim Meslek Okulu öğretmeni Emine Aycan ve Sabri Karayılanbortak olmuştur.

Projeye sekiz Türk, üç Polonya, ve bir Sırbistan Özel Eğitim Öğretmeni dahil oldu.Proje Özel Öğretim gerektiren bireylerin sanatı daha etkili ve bilinçli kullanmalarını sağlamaktır.

Bu proje ile öğrencilerimizin ailelerinin bakış açılarını değiştirmeyi ve sanat beceri kazanımının önemini fark ettirmeyi hedefledik.

Özel eğitim öğrencilerinde görsel ve işitsel bellek algısını geliştirici etkinliklerle puzzellar,eşleştirme, birlikte resim yapma v.b çalışmalar yapılması planlandı. Bu doğrultu da THE POWER OF ART IN SPECIAL EDUCATION(Özel Eğitimde Sanatın Gücü)projemizin Kasım-Aralık ayı ritim aletleri ile müzik etkinliğimizi tamamladık.

Kas

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibelendirilen Selçuklu Özel Eğitim Meslek Okulu koordinatörlüğünde 01.10.2020-30.09.2022 tarihleri arasında yürütülen Sky is the limit Senart KA229 Erasmus Projesi yaygınlaştırma faaliyetleri kapsamında Konya Novotel'de düzenlenen Erasmus Days günü etkinlikleri kapsamında proje bilgilendirme ve sergi faaliyeti düzenlendi.

Ekm

Sky is the Limit (SEN ART) Projemizin hareketlilik kitapçıkları hazırlanmıştır.

Ekm

01/10/2020-30/09/2022 tarihleri arasında devam eden , Selçuklu özel eğitim meslek okulunun koordinatörlüğünü yaptığı  Polonya,Hırvatistan, Romanya, Portekiz ülkelerinin ortak olduğu Sky İs Limit (SEN-ART) projemiz sona erdi.

Eyl

Okulumuzun ortağı olduğu Hırvatistan koordinatörlüğünde yürütülen I WİLL SURVİVE! KA201 Erasmus projesinin 4.LTTA Slovakya faaliyeti  Hırvatistan, Türkiye - Konya, Türkiye-İstenderun, İtalya, Romanya, Malta ve Litvanya ortaklarımızın katılımı ile 5-9 Eylül 2022 tarihleri arasında Slovakya'nın Zilina şehrinde gerçekleştirildi. Okulumuzdan proje faaliyetine Okul Müdürü Hüsnü Nallı ve 3 öğretmenimiz katıldı. Yerel ortağımız Zilina Üniversitesi yetkilileri faaliyet süresinde üniversitede yapılan çalışmalar, şehir içi güvenlik önlemleri, VR uygulamaları, şehir içi acil sığınak kullanımı, itfaiye çalışanlarının yetiştirilme süreci, şehir içi araç kazalarına müdahale, araç içi acil kurtarma faaliyetleri ve yangın söndürme çalışmaları hakkında etkinlikler düzenledi.

Nis

2021 Ekim ayında kurulan  "Digital Workshop in Special Education"isimli eTwinning  projesi  2022 Nisan ayında çalışmalarını tamamlayarak projeyi sonlandırmıştır.

Projeye Selçuklu Özel Eğitim Meslek Okulu öğretmeni Emine Aycan ve Polonya ortağı Joanna Zalewska-Coldron Türkiye,  Polonya,  Romanya ve Hırvatistan ülkelerinden öğretmenler  dahil olmuştur.

Nis

Selçuklu Özel Eğitim Meslek Okulu öğretmeni Emine Aycan ve Polonya ortağı Joanna Zalewska-Coldron kuruculuğunda "Digital Workshop in Special Education"isimli eTwinning portalında proje kurulmuştur. Projeye Türkiye,  Polonya,  Romanya ve Hırvatistan ülkelerinden öğretmenler  dahil olmuştur.

Mrt

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle Konya Devlet Tiyatrosunda "Kurbağa Vırak" isimli çocuk oyununu izledik.

Mrt

Birleşmiş Milletler tarafından toplumu bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak maksadıyla 2011 yılında 21 Mart, Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü olarak ilan edilmiştir.